足球投注信誉平台登录_高质量,低造价的预装配避暑小屋看这儿
发布日期:2020-01-11 09:11:46    阅读:4447

足球投注信誉平台登录_高质量,低造价的预装配避暑小屋看这儿

足球投注信誉平台登录,设计除了考虑地形,太阳朝向等一般因素外,还受到材料和预算限制。业主要求建筑必须为木造,且预算要控制在十万欧元以内。综合上述因素,建筑师决定减小建筑面积,用有限的材料和简单的技术建造一座山间庇护所。

a small residential area in the pyrenees is the location of a small summer house, which was designed under common conditions for this kind of project, plot geometry, solar orientation, … and also under two impositions by the property: its materiality, the house had to be made of wood, and the budget, one hundred thousand euros. under these premises, the project idea is a mountain shelter: a home of few meters, low technology and built with a limited palette of materials.

▽建筑外观,external view of the cottage

基地为狭长的梯形,两侧高差14米,坡度为20%,较低的一侧生长有一棵红杉,高处有四棵冷杉,树木繁茂,环境优美。建筑师尽量减少对原有树木的砍伐,将建筑设计成了一座林间小屋。

the plot has a narrow, long and trapezoidal geometry. it has a slope of 20% with a level difference of 14m and a leafy vegetation with a sequoia at the bottom and 4 fir trees on top. to confer the idea of a forest cottage, the project is located in order to cut less trees as possible.

▽周边环境优美,建筑隐于林间,the architecture is in a leafy environment

由于业主在建筑中只做短期停留,设计减小了卧室的面积,创造了更加宽敞舒适的公共生活空间。由于房屋尺度较小,每一处空间都物尽其用。走廊上的吊顶被用作了储物箱,厨房上方的夹层则被设计成了阅读角。

since property wants to stay short periods of time, the house has small bedrooms and wide living-room in order to prompt the common area. due to the small dimension, the house recovers lost areas like the false ceiling of the corridor used as a storing suitcases and a mezzanine over the kitchen converted as a reading corner.

▽建筑平面图,基地中的树木被保留,plan showing the the trees in the site are remained

为了控制项目成本,建筑师决定最小化土地挖掘量,使用预制技术以及在施工现场少用外界援助。挖掘出的土壤被用于建造露台,减少了建筑垃圾。挡土墙由钢筋混凝土砖堆砌而成,而非使用模板固定,节省了起重机的开支。建筑的设计过程也经过了严格控制,保证房屋由一个个模块组成,可以通过陆路运输到基地。

intending to budget control of the work, three decisions were taken: to minimize land excavation, to prefabricate the house and to reduce aids in building site. to reduce the construction waste the earth from excavation works were used to make terraces in the plot. moreover the retaining walls were built by reinforced concrete bricks instead of shuttering panels to not need cranes. the project was designed to be transported by road in modules under the maximum transport measures, meaning a corset in design process.

▽建筑因势随行,最小化土地挖掘量,the building is constructed along the slope, minimizing land excavation

▽挡土墙由钢筋混凝土砖砌成,wall is constructed in reinforced concrete bricks

▽窗框为白色钢框,显得精致美观,use white steel frames for windows, adding construction decorum to the building

建筑由三个预制单元组成,分别为卧室,起居室和厨房以及起居室顶棚。预制技术使得施工在冬天也可以顺利进行,缩短了建造时间。单元之间由松木制成的轻型木构架支撑,填充双层岩棉保温,外部设通风木立面,保证室内空气流通。本来建筑师想将壁炉作为热水器和暖气使用,但由于业主反对,只好作罢。窗户和地沟口设计有白色钢框,使建筑看上去精致美观。

the project was split in 3 units: one unit for bedrooms, another unit for the living room and kitchen, and a third unit for the cover of the living area. another favorable aspect of prefabrication, was to advance the construction during the winter time. structurally, the units are supported by balloon frame of pinewood, filled with a double layer of rock wool insulation and covered on the outside by a wooden ventilated façade. the fireplaces should have provided the heating for water and radiators but unfortunately the client rejected it. to avoid an excessively harsh result, gutters and shutters windows were designed in big white steel frames which add a construction decorum.